top of page
Typisch TMV - twee hoofden uit puzzelstukjes.jpg

Samenwerking kan verschillende verschijningsvormen hebben: mensen die ideeën uitwisselen, mensen die samen iets bouwen, mensen die samen iets organiseren, mensen die samen iets doen of mensen die samen ingewikkelde problemen oplossen.

 

De samenwerking tussen ons, Ilja en Nathalie, ziet er nogal onorthodox uit: we onderbreken elkaar, zijn het (soms) openlijk oneens en we lopen niet om elkaars kwetsbare punten heen. We leveren daardoor dus ook niets in op ieders talent. Nee, wij varen blind op elkaars talent en dat komt de kwaliteit van wat we doen ten goede.

 

Als mensen ons voor het eerst meemaken schrikken ze wel eens van de ogenschijnlijk ‘onfatsoenlijke’ manier waarop we met elkaar omgaan. Later ervaren ze het als een bevrijding om te zien hoe je met respect voor de ander in een samenwerkingsrelatie zó jezelf kunt zijn…..
 

Heb jij door waar jij jezelf afremt of terughoudt in samenwerking? En heb je je wel eens afgevraagd waarom je dat doet? En wat het zou opleveren als je dat niet meer doet?

bottom of page